vernis verwijderen eiken tafel

Tip: vlot en grondig vernis verwijderen van eiken meubelen

Wil je de donkere vernis verwijderen van je eiken meubel? Je meubel terug de grandeur van vroeger geven? Dat kan snel en goedkoop met zandstralen.

Eiken meubelen werden in de seventies en eighties vaak beschermd tegen vuil en slijtage met een donkere vernislaag. Gelukkig zijn de tijden veranderd en worden landelijke interieurs nu gekenmerkt door “pure” houten meubelen. Maar hoe kan je die vernis verwijderen op een snelle, grondige en zachte manier? Heb je tijd zat, dan kan  je zelf de eiken meubels te lijf gaan met agressieve afbijtmiddelen of te grof schuurpapier… Je meubels verdienen echter een zachte behandeling en een deskundige aanpak.

Het zandstralen van meubels is een bijzondere techniek. Of we met groot geweld zand tegen je meubel spuiten? Neen! Houten meubels vragen om een zachte aanpak. En die krijgen ze bij Straalstudio. Zandstralen van meubels, ook ‘luchtgommen’ genoemd, gebeurt:

• met gommalite – Géén grote, ruwe zandkorrels, dus. Wél ultrafijne, ronde microkorreltjes.
• onder lage druk – Géén compressor die je meubels onder hoge druk te lijf gaat. Maar voorzichtig onder lage druk.

De foto in bijlage illustreert goed hoe wij een grauwe eiken tafel een tweede leven geven. We gaan back to basics door er alle laagjes af te halen. Nadien behandelen we de tafel.

Luchtgommen van meubelen is een techniek die om weinig middelen vraagt. Dat maakt het betaalbaar. Vraag daarom snel een gratis offerte op www.straalstudio.be