zandstralen eiken balken

Zandstralen eiken balken geeft oude hoeve extra charme

Het zandstralen van eiken balken geeft je interieur een ware facelift. Zo getuigt de trotse eigenaar van een 18de eeuwse hoeve met een eiken dakgebinte.

De prachtige hoeve werd gebouwd rond 1785. Het originele dakgebinte met massieve eiken balken is een staaltje van puur vakmanschap met de karakteristieke pen gat verbindingen. Na 230 jaar verdienden de balken een grondige opfrisbeurt … met respect voor het hout. Dus ging de eigenaar op zoek naar een gepaste werkwijze waardoor de eiken balken hun oorspronkelijke lichte kleur zouden terugkrijgen. Schuren is te arbeidsintensief en weinig accuraat. Chemicaliën zijn niet echt milieuvriendelijk.
Straalstudio bood de oplossing: het zandstralen van eiken balken.

Het zandstralen van eiken balken is een bijzondere techniek. Houten balken vragen om een zachte aanpak. En die krijgen ze bij Straalstudio. Zandstralen eiken balken, ook ‘luchtgommen’ genoemd, gebeurt:

• met gommalite – Géén grote, ruwe zandkorrels, dus. Wél ultrafijne, ronde microkorreltjes.
• onder lage druk – Géén compressor die eiken balken onder hoge druk te lijf gaat. Maar voorzichtig onder lage druk.

Wist je dat luchtgommen niet belastend voor het milieu is? Er komen geen chemische producten bij kijken. Lucht- en mineraalkorrels klaren de klus. De eigenaar vond het resultaat ronduit verbluffend en was aangenaam verrast door de snelle uitvoering!

Wenst u ook graag informatie over het zandstralen van eiken balken? Neem dan een kijkje op www.straalstudio.be

zandstralen balken eik